Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Ο Ρατσισμός ρίχνει τα μεροκάματα»



Το παραπάνω είναι σύνθημα γραμμένο σε πολλούς τοίχους αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσφορά των ρατσιστών στην ταξική πάλη. Οι ρατσιστές «εργάζονται» μεθοδικά καλλιεργώντας φόβους στους εργαζομένους, στρέφοντάς τους εναντίον των μεταναστών - εργαζομένων, διασπώντας μας ταξικά.

«Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές», «ρίχνουν τα μεροκάματα», «αυξάνουν την ανεργία - βαθαίνουν την κρίση» είναι οι κυριότερες απάτες που καλλιεργούν.

Οι ξένοι εργάτες ούτε τις δουλειές «παίρνουν», ούτε την ΑΝΕΡΓΙΑ αυξάνουν: οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες είναι εκείνοι που «παίρνουν τις δουλειές», δηλ. καταστρέφουν «θέσεις εργασίας» με το κλείσιμο των επιχειρήσεων εξαιτίας: α) του μεταξύ τους ανταγωνισμού που οδηγεί πολλές από αυτές στη χρεοκοπία και αναπόφευκτη ανεργία, β) της βαθιάς οικονομικής κρίσης – αναπόφευκτη στον καπιταλισμό – που κι αυτή οδηγεί σε μαζικές χρεοκοπίες επιχειρήσεων και κατά συνέπεια σε μαζική ανεργία, γ) του κλεισίματος επιχειρήσεων και τη μεταφορά τους σε άλλες χώρες με φθηνά εργατικά χέρια.

Επομένως αποκλειστικά και μόνο το ντόπιο κεφάλαιο (αλλά και το ξένο) είναι υπεύθυνο για την ανεργία αφού «παίρνει» τις δουλειές από τους ντόπιους και ξένους εργάτες. Είναι εκείνο που καταστρέφει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με το κλείσιμο των επιχειρήσεων, αυξάνοντας έτσι την μαζική ανεργία με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους.

Τα ταξικά μας αδέλφια, οι μετανάστες - εργάτες που δήθεν «παίρνουν» τις δουλειές των ντόπιων εργαζομένων και δήθεν ανεβάζουν την ανεργία, στη πραγματικότητα:

·         Συμβάλουν στην αύξηση του ΑΕΠ (όπως πχ. στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ.)
·         Εργάζονται απλήρωτες υπερωρίες
·         Δεν ασφαλίζονται και δεν έχουν ένσημα
·         Εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες εργασίας
·         Εργάζονται με ελλιπή ή καμία λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας (κράνη, γάντια, παπούτσια κλπ.)
·         Προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να φύγουν από τη χώρα, μιας και δουλειές δεν υπάρχουν πλέον. Ο αφελληνισμός περιοχών που ισχυρίζονται κάποιες κρυπτοφασιστικές ομάδες, απλά δεν υφίσταται.
·         Κάνουν κυρίως βαριές, χειρωνακτικές εργασίες που οι Έλληνες αρνούνται να αναλάβουν (όπως καθαριότητα, οικιακές δουλειές, φροντίδα ηλικιωμένων κλπ.). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η παρουσία τους σε πολλές καθυστερημένες περιοχές να βοηθά τον τόπο να μην νεκρωθεί τελείως και να κρατούν «ανοιχτές» τις δουλειές των Ελλήνων.
·         Είναι κυρίως νέοι και γι’ αυτό ρίχνουν το μέσο όρο ηλικίας του πληθυσμού στην χώρα, που η υπογεννητικότητα έχει «γεράσει»
·         Έρχονται στην χώρα μας, κυρίως από χώρες κατεστραμμένες από τον ιμπεριαλισμό (όπως ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, Παλαιστίνη, Χώρες της Αφρικής κλπ.). Στην καταστροφή των χωρών τους έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης, μιας και συμμετέχουμε κι εμείς στις καταστροφικούς βομβαρδισμούς τους.

Οι φασίστες που χρεώνουν ψεύτικα  στους μετανάστες - εργάτες την εγκληματικότητα που χαρακτηρίζει τους ίδιους, αναγκάζουν ανθρώπους να ζουν χωρίς νερό, τουαλέτες, στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και ταυτόχρονα με φασιστικό κυνηγητό. Και όσον αφορά την εγκληματικότητα αυτών που τους σπρώχνουν σ’ αυτή, η αλήθεια είναι διαφορετική από τις φασιστικές ψυχώσεις: Τα στοιχεία σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα με τίτλο «μετανάστευση και εγκληματικότητα: μύθοι και πραγματικότητα» από το «ινστιτούτο πολιτικής κοινωνιολογίας» του «εθνικού κέντρου κοινωνικών ερευνών» (ΕΚΚΕ) (2007, υπεύθυνη Ιωάννα Τσίγκανου) δείχνουν ότι «το 2007 το 80.2% των πάσης φύσης δραστών ήταν Ελληνες και το 19.8% αλλοδαποί» και μάλιστα αναφέρει επί λέξει: «Ο γενικός κανόνας όμως είναι ότι συλλαμβάνονται (εννοεί οι μετανάστες) για αδικήματα, όπως κλοπές ή ληστείες, ο αντίκτυπος των οποίων είναι έντονος στην καθημερινότητα του πολίτη, ενισχύοντας το αίσθημα ανασφάλειας».

Ο αγώνας συνεχίζεται και μετά το λειψό νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010, για απόδοση πλήρων δικαιωμάτων στους προλετάριους μετανάστες που το επιθυμούν και βέβαια με άμεση απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά τους που είναι κομμάτι αυτής της χώρας. Παράλληλα θα πρέπει η μετανάστες – εργάτες να ενταχθούν στα σωματεία, που οι ηγεσίες των οποίων τους έχουν γυρίσει την πλάτη…

Οι νέοι κομμουνιστές, μαζί με κάθε αντιφασίστα και αντιρατσιστή συναγωνιστή, αγωνιζόμαστε στα πλαίσια ενός πλατιού Αντιφασιστικού Μετώπου, για την ταξική ενότητα του της εργατικής τάξης. Θεωρούμε τους μετανάστες ταξικά μας αδέλφια που μαζί ζούμε και πολεμάμε, στους σημερινούς αγώνες ενάντια στη φασιστικοποίηση, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, όσο και στους επαναστατικούς αγώνες του «αύριο» για την προλεταριακή επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου